earlybaby

Понеделник, 28 Януари 2013 11:51

5 начина да раздвижите бебето си


5_nachina_da_razdvijite_bebeto_si1. Поставяйте го по корем.
Минутите по корем (разбира се, под ваше наблюдение) са съществени за двигателното развитие – проучвания сочат, че така почти сигурно ще гарантирате по-ранно пълзене и прохождане на детето си.


2. Помагайте му да седне.
Ще заздравите мускулите на врата и горната част на тялото на детето си като от време на време нежно го издърпвате за ръчичките до седнало положение. С достатъчно практика, бебето ви ще започне да го прави и самостоятелно.

3. Усещане за допир.
Масажът не е само добър начин да успокоите бебето си – с негова помощ може да подпомогнете двигателното развитие, съзнанието на бебето за собственото му тяло и общото му тонизиране.

4. „Тренирайте” заедно.
Взимайте бебето с вас когато спортувате – разбира се, най-подходящи са часовете по йога, плуване и гимнастика за майки с деца. Цветната обстановка и всеобщото движение ще са значителна мотивация за малкото човече.

5. Игра с топка.
Придържайте детето под мишниците и го дръжте така, че да може да рита надуваема топка – по този начин мускулите на краката му ще укрепнат значително.

 

 

 

Последна редакция Понеделник, 04 Март 2013 13:56
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини