earlybaby

Петък, 28 Декември 2012 09:59

Митове за температурата


mitove_za_temperaturataНужно е колкото е възможно по-дълго да се издържа температурата, без да се понижава, защото само тогава организмът активно се бори – това е мит!
Температуропонижаващите средства не влияят на защитните сили на организма, затова температура над 38,5 С трябва задължително да се понижи.

Прорязването на зъбите води до повишаване на температурата – частичен мит!
Температурата при прорязването на зъбите може да предизвикат възпаление на венците или отслабване на имунитета на фона на прорязването. Понякога повишената температура е болестен синдром. Диагнозата „зъбки” при температура може да бъде поставена едва след като са изключени други възможни реакции на организма, а не като първопричина.

За да се понижи температурата, трябва да се обтрива тялото с разтвор на вода и спирт – мит!
Алкохолът е противопоказан при децата под каквато и да било форма, затова като охлаждане може да се използва само вода и чести компреси с мокра кърпа (до изсъхване) 3-4 пъти по ред.

 

 

Последна редакция Четвъртък, 20 Декември 2012 10:04
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини