earlybaby

Понеделник, 26 Ноември 2012 11:00

5 съвета как да запазите бебешката кожа мека


za_meka_kojaИзползвайте овлажняващи кремове

Не трябва да забравяте да нанасяте овлажняващ крем всяка сутрин и след баня. Особено подходящи за чувствителната кожа са продуктите на водна основа.

Защита от студа
Преди да излезете навън задължително намажете кожата на лицето на вашето бебе с вазелин или защитен крем, за да я предпазите от вредното влияние на студа и вятъра. Слагайте често балсам за устни, за да избегнете напукване.

Избягвайте сапуна
Постоянното използване на сапун може да изсуши кожата. Опитайте се да го заместите с почистващ продукт, който омекотява и успокоява. На пазара се предлага широка гама от такива, специално разработени за нуждите на деликатната бебешката кожа.

Пиене на течности
Редовно пиене на течности хидратира организма на бебето, включително и неговата кожа.

Овлажнявайте въздуха
Нищо не изсушава кожата повече от отоплението в дома ви. Затова е добре да поставяте мокри кърпи или съд с вода близо до радиатора или да се снабдете уред за овлажняване на въздуха.

 

 

Последна редакция Петък, 04 Януари 2013 14:58
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини