earlybaby

Вторник, 23 Октомври 2012 14:51

Капризи по време на хранене


kaprizi_hraneneИгра с храната

Проблемът: По-голямото количество от храната се оказва на пода, в косата на детето или във вашата.

Решението: „Проучването” на храната с малките пръстчета е неизбежен елемент от процеса на запознаване с „новата” храна, но очевидно част от нея трябва да попада и в стомаха на детето ви. Да, то наистина ще се радва да хвърля храна по пода, но не се притеснявайте - това е фаза, която ще отмине. А за да подпомогнете отминаването ѝ не се навеждайте всеки път да почиствате храната от пода - детето ще реши, че това е игра и никак няма да ви стане весело. Ако все пак детето не прояви никакъв интерес към консумиране на храната, отстранете я от погледа му и изчакайте преди да я предложите отново.

Бавно хранене

Проблемът: Имате чувството, че целият ви ден преминава в чакане детето да се нахрани.

Решението: Първо опитайте да разберете защо детето се храни бавно - не е гладно или се разсейва с нещо друго? Ако е второто, отстранете причината за липса на внимание към храната. Ако става въпрос за липса на апетит, хранете детето малко по-късно и намалете снаксовете между храненията. И не забравяйте, че бавното хранене все пак е добър навик и позволява на детето да се наслади на храната.

Последна редакция Вторник, 23 Октомври 2012 14:59
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини