earlybaby

Понеделник, 15 Октомври 2012 12:04

Кога да се обърнете към имунолог?


imunolog_kogaФормирането и развитието на имунната система на детето обуславя устойчивостта на организма му или обратно, неговата податливост на определени заболявания. Обърнете се към имунолог:

● При чести простудни заболявания, протичащи с усложнения (остри респираторни заболявания (ОРЗ) преминаващи в бронхит, възпаление на белите дробове или възникване на фона на ОРЗ на гноен отит (възпаление на средното ухо и т.н.).

● При повторно заболяване от инфекция, към която би трябвало детето да си изработи пожизнен имунитет (варицела, рубеола, морбили). Все пак в такива случаи трябва да се има предвид, че ако детето е боледувало от тези болести преди да е навършило 1 година, имунитетът му към тях е неустойчив и не дава доживотна защита.

● Ако детето има някакво хронично или остро заболяване и по този повод се провежда продължително лечение с антибактериални, противогъбични, хормонални препарати, отслабващи имунитета. По време на консултацията лекарят би трябвало подробно да разпита родителите за това как са протекли бременността и раждането, от какво и как е боледувало детето, да го прегледа и ако прецени да назначи изследвания. В имунологията съществуват специфични методи на изследване на имунната система, но като правило в ранна възраст (до 3 години) те са слабо информативни, защото рядко излизат от пределите на нормалните за възрастта показатели.

 

 

Последна редакция Понеделник, 15 Октомври 2012 12:12
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини