earlybaby

Понеделник, 24 Септември 2012 13:13

Какво може вашето новородено бебе


kakvo_moje_vasheto_novorodeno_bebeОще при първата си глътка въздух бебето ви е „снабдено” с основните естествени рефлекси, спомагащи оцеляването му в новия за него свят.

- Сукателен рефлекс. Ако нежно докоснете устните на новороденото или поставите показалеца си в устата му, то веднага извършва ритмични сукателни движения.

- Хватателен рефлекс. При дразнене на дланта пръстите на новороденото се сгъват и хващат предмета. Този рефлекс е толкова силен, че пръстчетата на бебето могат да удържат тегло, равно на неговото!

- Рефлекс за търсене на опора. Ако вдигнете бебето отвесно, то сгъва крачета, а когато го спуснете, така че да усети някаква опора, то разгъва крачета и плътно с цяло стъпало се опира на повърхността й.

- Рефлекс на автоматичното ходене. При лек наклон на тялото напред и при опора на ходилата новороденото започва да „ходи” (движи крачетата си).

- Рефлекс за „пълзене”. Когато поставите новороденото по корем, то почти веднага заема поза като за пълзене – с прибрани колене и повдигнат таз. Ако размърда крачета, дребосъчето е способно дори наистина да се премести, пълзейки.

- Рефлекс на Бабински. При дразнене на стъпалото палецът се сгъва, а останалите пръсти се разперват ветрилообразно.

- Рефлекс на Моро. При рязка промяна на тялото му в пространството бебето първо разперва ръце, а после ги свива като защитна реакция.

Последна редакция Понеделник, 24 Септември 2012 13:30
blog comments powered by Disqus

3

baner 300x300px

baner 300 300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини