earlybaby

Сряда, 22 Август 2012 16:25

Тълкуване на плача


tylkuvane-na-plachaТрудно ви е да разберете дали детето плаче заради някакъв проблем или просто от скука? Запознайте се с „основните” положения в подобни ситуации:

„Гладен съм”
Този плач започва тихо и постепенно градира, накъсван от кратки прекъсвания. Най-сигурните знаци са отварянето и затварянето на устата успоредно с плача или скриването на лицето в най-близкия предмет.

„Болен съм”
При леки неразположения очаквайте раздразнен плач, който не сте в състояние да успокоите, а ако все пак успеете, е за кратко. Когато детето е наистина болно, ще чуете по-скоро болезнен плач или тихо хленчене.

„Не съм в настроение”
Този плач е наистина труден за разпознаване – дори бебето не знае какво всъщност иска. Започва като хленчене и постепенно набира скорост. Обикновено помагат говоренето и прегръдките.

„Боли ме”
Силен, оглушителен плач. Възможно е дори бебето да задържа дъха си за няколко секунди и пак да продължава с плача.

„Искам да ме вземеш на ръце”
Този плач често започва със звук, по-скоро напомнящ „повикване”, отколкото истински плач.

„Изморен съм”
Характерен „мрънкащ” тон, който не спира въпреки старанието ви, означава, че е време за сън – особено ако детето едновременно с плача си разтърква очичките.

 

Последна редакция Сряда, 22 Август 2012 16:34
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини