earlybaby

Понеделник, 13 Август 2012 11:55

5 съвета как да помогнете на кожата на бебето


 

bebe_koja- За да бъде здрава бебешката кожа, давайте й възможност по-често да „диша”. От време на време сваляйте пелената и оставяйте дупето на въздух. Не навличайте детето, следете да не прегрее. Обличайте го в бельо от памучни тъкани и забравете синтетиката.

 

- Непременно сменяйте еднократните пелени през 3,5-4 часа.

- След всяко изхождане по голяма нужда измивайте бебето, мокрите кърпички не са достатъчни. Мийте дупето с топла вода, попивайте я добре с мека кърпа и непременно намазвайте мястото с крем против подсичане.

- Ако детето е с кожни проблеми, не използвайте обикновен детски крем. Престижните козметични марки имат специализирани медицински серии, които са разработени за чувствителна кожа. Подходящи са кремчета съдържащи цинк, а при атопичен дерматит такива с овлажняваща съставка.

- При кожни проблеми ефективни са ваните с билкови отвари, които обаче трябва да се назначат от специалист.

 

 

Последна редакция Петък, 26 Октомври 2012 13:54
blog comments powered by Disqus

3

baner 300x300px

baner 300 300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини