earlybaby

Понеделник, 16 Юли 2012 09:11

7 факта за детското хранене


7_fakta_za_deskoto_hranene

1. След първата година растежът на детето значително се забавя. Това е нормален процес и не бива да бъде сериозен показател за качеството на хранителния режим.

2. Децата са непостоянни в предпочитанията си към един или друг вид храна. Те могат в продължение на една година да имат любимо ядене, което след това внезапно забравят. Може няколко дни да се хранят добре, а след това да капризничат и да не искат да хапнат. Децата рядко ядат едно и също количество храна всеки ден.

3. Децата се раждат с вродено предпочитание към сладкото и непоносимост към киселото. Това се предопределя от състава на кърмата, която е сладка на вкус. Всички останали вкусове детето опознава по-късно, а предпочитанието към храната се развива с течение на времето.

4. Децата са подозрителни към непознатите храни. Ако детето е капризно към храната, не му предлагайте нов продукт повече от 1-2 пъти седмично. Не бъдете агресивни, процесът на привикване се развива бавно, правете всичко, без да бързате, но с настойчивост.

5. Децата не могат да ядат три пъти дневно. Ако смятате, че дете на възраст между 2 и 5 години ще яде три пъти дневно достатъчно количество храна, вие се заблуждавате и искате от него невъзможното. То може да закуси обилно, после обядът да бъде изяден наполовина, а до вечеря така и да не се стигне.

6. Апетитът на детето намалява към края на деня. Особено важно е да се съобразявате с тази истина и да не се опитвате да принудите детето да изяде цялата вечеря, за да навакса пропуснатото през деня.

7. Не всички деца обичат да ядат. Това е вярно и за възрастните. Някои хора обичат да ядат и храната е едно от удоволствията им, други се хранят от жизнена необходимост. Всяко дете има свои навици и предпочитания и, съставяйки менюто му, вие трябва да се съобразявате с тях.

 

 

Последна редакция Понеделник, 16 Юли 2012 09:18
blog comments powered by Disqus

3

baner 300x300px

baner 300 300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини