earlybaby

Сряда, 09 Май 2012 12:01

5 важни неща за спокойния сън на бебето


sun_bebe1. Детето трябва да има постоянно и удобно място за сън. Ако му позволите да спи на рамото ви, резултатът ще бъде не само изтръпнало рамо, но и кратък сън за детето. Леглото, количката или дори диванът (обезопасен, за да не падне детето в съня си) са подходящо решение.

2. Следете температурата в стаята, където спи детето (не трябва да е твърде топло или студено). Не забравяйте, че по време на сън, когато детето е неподвижно, му е необходима добра топлозащита, т.е. важно е да е добре завито. Ако детето често се отвива през нощта, сложете го да спи в спално чувалче. Така ще си спестите тревогите и честите ставания.

3. Неоставяйте детето да заспива преди хранене (празният стомах ще го накара да се събуди по-рано), преди смяна на памперса (няма да спи дълго с мокър памперс) и при всякакви други обстоятелства, за които знаете, че ще попречат на съня му.

4. Погрижите се за пълната релаксация на бебето. Ако детето има проблеми със заспиването вечер, къпете го непосредствено преди лягане. Банята и последващият я масаж действат отпускащо на малкия организъм.

5. Създайте ритуал по приспиването. Всяка вечер преди сън прилагайте един и същи ритуал.

 

 

Последна редакция Четвъртък, 31 Май 2012 12:19
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини