earlybaby

Грижи за бебето

griji_za_bebeto

 

Полезна информация и съвети за всичко свързано с отглеждането на бебето.

 

e4ac2da82389b29e baby-talk.jpg.xxxlarge 2xДо 1 година
Макар и малко човече, бебето започва да учи и опознава средата от самото си раждане. С времето изгражда своя пасивен речник и той става основа за неговите по-късни езикови прояви. На около 6-месечна възраст започва да разбира лесни фрази, разпознава собственото си име, това на близки хора и някои често повтарящи се думи от ежедневието му. На следващия месец то вече знае смисъла на думата „не", което е особено важно за подвижното бебе и възможността да го предпазите от опасност.

Понеделник, 19 Октомври 2015 13:29

Всичко за хремата

rett-syndrome-getty-creativТечащото носле често изправя младата майка на нокти. Опасна ли е хремата? Как да се справим с нея, кои са най-добрите начини да облекчим състоянието на детето и каква е ефективната профилактика срещу превръщането й в хронично заболяване?

in-child-sitting-on-potty„Сбогуването" с пелените е съществен момент от развитието на детето. Обикновено то стига до него, когато е налице „комплекс от постижения" – физиологични, двигателни и дори интелектуални. Пътят на всяко дете (и на родителите му) до тях е различен, но все пак има основни правила, с които е добре да се запознаете, преди да тръгнете по него.

Понеделник, 20 Юли 2015 14:23

Опознаване на света чрез сетивата

baby-covering-earsВ началото на своя живот бебето се справя със заобикалящия го свят, разчитайки на рефлексите, които му помагат и го пазят. Но с времето то започва целенасочено да се учи и изгражда свои собствени стратегии и механизми за справяне. Разбирането му за света започва „тук" и „сега", а опитът му зависи от ангажираността към средата. В началото то попива цялата информация, която го залива – възприема всичко със сетивата си. Тази информация става базата за неговите усещания, възприятия, представи, стоящи в основата на езика и мисленето му.

Понеделник, 22 Юни 2015 10:56

Ким с главна роля

Mother BabyНе става въпрос нито за Ким Кардашиян. Нито за Ким Бейсинджър. Нашият ким е добрият герой от филма, наречен Бебешки колики. Който го е гледал в пълнометражната му версия, знае, че това е истинска семейна драма, която продължава по цели нощи, месеци наред, и на нея плачат и малки, и големи. Бебо, защото го боли, и мама, защото не знае как да му помогне. Но съществува и една друга версия, режисирана от най-новия продукт на пазара в борбата с коликите - Colic Stop.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

12507573 1125391290841240 4331125911520874726 n

metcake

prenatest 300x300

Kuhni Bulgarche New logo final

300x300_9_plus-01

Попитай специалиста

Diana Dimitrova Доц. Диана Димитрова

www.varnaparents.com

Доктор по клинична психология, зам. директор на Медицински университет – Варна, акушерка, член на Българската асоциация по семейно планиране и сексуално здраве, основател и директор на „Училище за родители" – Варна, главен редактор на онлайн издание МАМА 112.

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини