600x80 fondacia nashite nedonoseni deca

Грижи за бебето

griji_za_bebeto

 

Полезна информация и съвети за всичко свързано с отглеждането на бебето.

 

in-child-sitting-on-potty„Сбогуването" с пелените е съществен момент от развитието на детето. Обикновено то стига до него, когато е налице „комплекс от постижения" – физиологични, двигателни и дори интелектуални. Пътят на всяко дете (и на родителите му) до тях е различен, но все пак има основни правила, с които е добре да се запознаете, преди да тръгнете по него.

Понеделник, 20 Юли 2015 14:23

Опознаване на света чрез сетивата

baby-covering-earsВ началото на своя живот бебето се справя със заобикалящия го свят, разчитайки на рефлексите, които му помагат и го пазят. Но с времето то започва целенасочено да се учи и изгражда свои собствени стратегии и механизми за справяне. Разбирането му за света започва „тук" и „сега", а опитът му зависи от ангажираността към средата. В началото то попива цялата информация, която го залива – възприема всичко със сетивата си. Тази информация става базата за неговите усещания, възприятия, представи, стоящи в основата на езика и мисленето му.

Понеделник, 22 Юни 2015 10:56

Ким с главна роля

Mother BabyНе става въпрос нито за Ким Кардашиян. Нито за Ким Бейсинджър. Нашият ким е добрият герой от филма, наречен Бебешки колики. Който го е гледал в пълнометражната му версия, знае, че това е истинска семейна драма, която продължава по цели нощи, месеци наред, и на нея плачат и малки, и големи. Бебо, защото го боли, и мама, защото не знае как да му помогне. Но съществува и една друга версия, режисирана от най-новия продукт на пазара в борбата с коликите - Colic Stop.

TLPТова са популярните летни вирусни инфекции, макар напоследък да се появяват упорито и извън сезона. Те са и неприятният неканен гост на семейните ваканции – източник на тревога, често съвсем оправдана, когато става дума за малки деца. Може ли тази лятна „напаст" да бъде избегната? Какво трябва да знаете за ротавирусната инфекция, за да сте максимално полезни за малчугана си?

Понеделник, 15 Юни 2015 11:58

Семейното пътешествие

iStock 000011964859MediumАко вашата двойка се отнася към категорията отявлени пътешественици и неотдавна сте станали родители, не бива да мислите, че трябва да се простите с хобито си и да променяте начина си на живот само защото семейството ви се е увеличило с нов член. Пътешествието с малко дете е възможно, трябва просто да спазвате няколко основни правила и да се подготвите за пътуването отрано.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

visual baner net 300x250pxl

banner300x250

11209533 1044968078883562 3261984841536018605 n

SELENA bilbord

Kuhni Bulgarche New logo final

300x300_9_plus-01

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат

www.phytolek.com
Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия , нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини

 

Бюлетин

Име:
Е-мейл: