earlybaby

Грижи за бебето

griji_za_bebeto

 

Полезна информация и съвети за всичко свързано с отглеждането на бебето.

 

Понеделник, 13 Февруари 2017 10:09

Експертът в грижата за бебешката кожа

COCCINELLEОт момента, в който бебето се появи на бял свят, се превръщаме в майки-орлици, бдящи над него – дали не му е прекалено топло, или пък студено, каква храна да се подбере, правилните подходи за развитието му... Що се отнася до деликатна му кожа - готови сме на всичко, за да я предпазим! Кожата е незряла и изключително и уязвима, поне до 3 годишна възраст: тя е по-фина и, следователно, по-пропусклива; значително суха, чувствителна към UV лъчи.

136260931Движенията на тялото най-общо могат да бъдат разделени на груби и фини. Първите засягат цялостните движения на тялото, извършвани с големите мускулни групи, които отговарят за придвижването на тялото в пространството и преминаването от една позиция в друга. Фините движения се извършват от по-малки мускулни групи на ръцете и пръстите. Те позволяват да се правят точни и координирани движения с малки предмети и са основа за академичните дейности.

GSG 462Срещнахме проф. Корначка по време на Третия глобален форум за подобряване на грижите за недоносените деца, който се проведе в началото на декември в София. Събитието се организира от Фондация „Нашите недоносени деца" в партньорство с Българската асоциация на неонатолозите и с подкрепата на АбВи България.


Family photoВ Третия глобален форум за подобряване на грижата за недоносените деца взеха участие близо 140 водещи здравни специалисти, неонатолози, родители, представители на пациентски организации от 26 страни от Европа, Северна и Южна Америка, Азия и Африка, за да обсъдят най-наболелите проблеми и основните предизвикателства, пред които се изправят преждевременно родените бебета и техните семейства. Форумът беше открит от проф. Мая Кръстева, председател на Българската асоциация по неонатология, и Нина Николова, председател на Фондация „Нашите недоносени деца".

Сряда, 09 Ноември 2016 12:12

Готови за вирусите

ErmolaevAlexanderНай-честата причина за посещение в лекарския кабинет са вирусите. Колкото и добре да сме запознати с „подмолното" им действие, винаги се оказваме неподготвени за атаката им.
Да преговорим
Вирусите са определен тип микроби, значително по-малки по размер в сравнение с бактериите. Гледани под микроскоп, вирусите наподобяват малки кристалчета.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

MN

300x300

single parent200

banner 300x300

prenatest 300x300

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини