600x80 fondacia nashite nedonoseni deca

Грижи за бебето

griji_za_bebeto

 

Полезна информация и съвети за всичко свързано с отглеждането на бебето.

 

downloadБебешките играчки подпомагат развитието на бебето, като му предлагат разнообразни сетивни стимули и едновременно с това му доставят удоволствие. Те могат да бъдат от полза и за вас в изграждането на рутинните дейности, да ви улеснят в периодите на бодърстване и сън, да подействат приспиващо или стимулиращо на детето, могат да успокоят плача на бебето или да провокират неговото вокализиране. При избора и покупката им трябва да се съобразите с възрастта на развитие на бебето - начинът, по който се играе с тях, трябва да отговаря на периода, в който се намира то.

Понеделник, 20 Април 2015 14:16

Ако детето отказва да суче

mom-nursing-baby-laying-downЕдва ли все още има млади майки, които не са убедени в ползата от кърменето както за детето, така и за тях самите. Затова повечето жени полагат сериозни усилия да съхранят лактацията си възможно най-дълго време. Разбира се, кърменето е процес, в който не са изключени проблеми, сред които особено труден за младата майка е отказът на детето да суче. Какви могат да бъдат причините за това и какво да предприемете, ако се сблъскате с нежеланието на мъника да го прави?

Понеделник, 20 Април 2015 10:26

Как се става Човек

Key visualДа се родиш е необходимо, но не достатъчно условие. След това започва трудното. Защото порастването за никого не е лесна работа. Дори да е единствената, която имаш в момента. На мама работата й е да бъде мама, но това е свързано освен с радости, и с много грижи – гушкане, хранене, повиване, къпане, пране, гладене, мислене за какво ли не – от времето навън в момента до това кои ще бъдат най-добрите училища в радиус от 5 км след 7 години.

allergyphotoНавярно много родители са чували диагнозата „диатеза", произнесена от „компетентни" хора в обкръжението си при вида на зачервените бузи на бебето им. Понякога проблемът се решава бързо и от само себе си, а друг път е нужно време, понякога години. Именно от гледна точка на развитието на алергия първата година от живота на детето е особено важна. Какво трябва да знаете, ако мъничето ви е с алергия? Каква е профилактиката срещу модерното заболяване?

Четвъртък, 09 Април 2015 16:37

Важен ли е режимът?

baby-bear-multi-activity-play-gym-2-1627-pСпециалистите твърдят, че установяването на точен режим на детето е начин да защитите здравето му. Децата обичат реда, дори в собствения си начин на живот. Нарушаването му води до влошаване на настроението им, капризи, понижен емоционален фон и като следствие от всичко това – до отслабване на имунитета.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Femibion Web Baner 300x300

11073970 1038230016190680 4574179867235641880 n

chicco new may 2015-33 FB

Kuhni Bulgarche New logo final

300x300_9_plus-01

Попитай специалиста

DoktorД-р Георги Илиев


Управител е на Гинекологичен център „София" и изпълнителен директор на MЦ „София" АД. Специализира акушерство и гинекология във Франция. Член е на Българското дружество по акушерство и гинекология и Асоциацията по репродуктивно здраве. Преглежда пациентите си с компетентността, търпението и отзивчивостта, с които консултира и нашите статии.

 

 

 

 

 

 

 
Вход

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини

 

Бюлетин

Име:
Е-мейл: