Грижи за бебето

griji_za_bebeto

 

Полезна информация и съвети за всичко свързано с отглеждането на бебето.

 

Понеделник, 18 Август 2014 10:25

Грижа за бебето през лятото

bebeНай-горещият месец едва сега започва и се притеснявате как ще се отрази той на вашето бебе. Знаете, че прегряването, появата на топлинен обрив, слънчевото изгаряне или ухапването/ужилването от насекоми са сериозни заплахи за него. Не се тревожете, а се подгответе – с малко повече внимание и грижа всичко ще бъде наред.

Сряда, 21 Май 2014 09:27

Слънчева алергия

ne-izlagayte-bebeto-na-slantseСлънчевата алергия е доста разпространено явление и се наблюдава при все повече хора. Причина за тази реакция (слънчев дерматит или фотодерматит) е въздействието на слънчевите лъчи върху човешката кожа. Лъчите сами по себе си не са алерген, а раздразнението може да е причинено от други външни или вътрешни фактори. Външни са всички алергенни вещества, натрупващи се по повърхността на кожата – прашецът на цъфтящите растения, козметичните средства, ефирните масла.

deca-imunitet-vitamini-1Осигурете му ежедневно следните вещества:

Витамини
Витамин С (киви, лимони, портокали) - повишава образуването на борещите се с инфекциите бели кръвни телца и антитела.
Витамин Е (тиквени и слънчогледови семки) - повишава произвеждането на В-клетки (имунните клетки, образуващи антитела, които унищожават бактериите.
Каротин (моркови и ябълки) - повишава броя на борещите се с инфекцията клетки.

Понеделник, 28 Април 2014 15:34

„Кърмещият" татко

tatko kyrmiКогато мама отсъства и храненето се осъществява от таткото има няколко правила, който трябва да бъдат спазвани, за да сте сигурни, че изцедената кърма достига до детето ви, съхранявайки ценните си качества.

HairПърво, не бива да забравяте, че кожата на малчугана е 5 пъти по-тънка от кожата на възрастния, затова има висока проницаемост и попива всичко, което попада върху нея. Шампоанът не бива да съдържа консерванти, оцветители, алкални съставки, които снижават местния имунитет на кожата, правят я по-суха и предизвикват дразне.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

300x300_9_plus-01

Попитай специалиста

GalyaГалина Иванова, адвокат


www.bulgaria-legal.com

Завършва СУ "Св. Климент Охридски" с три специализации, работи в 39-тото Народно събрание като старши експертен сътрудник към Комисия по външна политика, отбрана и сигурност. Впоследствие работи в УниКредит Булбанк АД и различни инвестиционни компании. От 2007 притежава собствена адвокатска кантора, която открива офиси във Варна и в София, специализира гражданско, вещно и семейно право. През 2012 година, Галина придобива правоспособност за английски адвокат и е вписана в регистъра на адвокатите на Англия и Уелс. Към момента е докторант по наследствено право.

 

 
Вход

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини

 

Бюлетин

Име:
Е-мейл:

Последни теми от форума

Няма мнения