earlybaby

Грижи за бебето

griji_za_bebeto

 

Полезна информация и съвети за всичко свързано с отглеждането на бебето.

 

gluten-celiacВсе по-често се говори за глутена в храните. Специалистите съветват всички, които са предразположени към глутенова ентеропатия, да го изключат напълно от менюто си. Но какво всъщност представлява той и кои са щетите, които може да нанесе на тялото и цялостното здравословно състояние на организма?

Сряда, 21 Септември 2016 13:51

Особености на детската кухня

downloadbfКраят на първата година обикновено е времето, в което детето е извървяло пътя на захранването, запознато е с всички нови вкусове и консистенции, които все повече го доближават към придобиването на пълноправно членство на семейната трапеза. Остава да извърви още един малък преход и това е периодът на детската кухня.

Предимствата
Храната, която предлагат детските кухни, отговаря на всички изисквания за здравословност, качество и полезност. Детските кухни покриват стандарти, които са обозначени в нормативни документи на Министерството на здравеопазването, Министерството на земеделието, както и европейските регламенти.

baby-toe-walking-blogЕдни от показателните маркери за нормално детско развитие са достигнатите умения за седеж, лазене и ходене. Те дават различна перспектива към заобикалящата среда и са неизменна част от двигателната активност на всички бебета на точно определена възраст в различни точки на света, като не са обусловени от расови, културни и социални различия.

Сряда, 17 Август 2016 13:29

Разболява ли слънцето?

beach baby

Слънцето е най-щедрият дар на лятото и е съвсем разбираем стремежът на малчуганите да се възползват максимално от него. Това обаче не означава, че родителите им трябва да са по-малко бдителни, защото освен безспорно положителното влияния върху детския организъм, то може да създаде проблеми, които да вгорчат удоволствието от ваканцията.

12507598 894827733957879 5678887025276437017 nБебето се ражда с вроден рефлекс за хващане. При докосване на малката ръчичка с пръст тя се затваря здраво около него. Тази вродена способност му е дадена, за да се пази, и отшумява преди неговия шести месец. Тя отстъпва своето място на волевото хващане и го подготвя именно за него.
В началото детските ръчички стоят със свити пръсти и това не позволява активното обследване на обекти в негова близост. Но след втория месец картината се променя и малкото човече започва активно да изследва текстурите на различните играчки, дрехи и повърхности.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Picture1

bebemania2016

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

300x300_9_plus-01

Попитай специалиста

Doktor Д-р Георги Илиев


Управител е на Гинекологичен център „София" и изпълнителен директор на MЦ „София" АД. Специализира акушерство и гинекология във Франция. Член е на Българското дружество по акушерство и гинекология и Асоциацията по репродуктивно здраве. Преглежда пациентите си с компетентността, търпението и отзивчивостта, с които консултира и нашите статии.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини