Грижи за бебето

griji_za_bebeto

 

Полезна информация и съвети за всичко свързано с отглеждането на бебето.

 

Сряда, 21 Май 2014 09:27

Слънчева алергия

ne-izlagayte-bebeto-na-slantseСлънчевата алергия е доста разпространено явление и се наблюдава при все повече хора. Причина за тази реакция (слънчев дерматит или фотодерматит) е въздействието на слънчевите лъчи върху човешката кожа. Лъчите сами по себе си не са алерген, а раздразнението може да е причинено от други външни или вътрешни фактори. Външни са всички алергенни вещества, натрупващи се по повърхността на кожата – прашецът на цъфтящите растения, козметичните средства, ефирните масла.

deca-imunitet-vitamini-1Осигурете му ежедневно следните вещества:

Витамини
Витамин С (киви, лимони, портокали) - повишава образуването на борещите се с инфекциите бели кръвни телца и антитела.
Витамин Е (тиквени и слънчогледови семки) - повишава произвеждането на В-клетки (имунните клетки, образуващи антитела, които унищожават бактериите.
Каротин (моркови и ябълки) - повишава броя на борещите се с инфекцията клетки.

Понеделник, 28 Април 2014 15:34

„Кърмещият" татко

tatko kyrmiКогато мама отсъства и храненето се осъществява от таткото има няколко правила, който трябва да бъдат спазвани, за да сте сигурни, че изцедената кърма достига до детето ви, съхранявайки ценните си качества.

HairПърво, не бива да забравяте, че кожата на малчугана е 5 пъти по-тънка от кожата на възрастния, затова има висока проницаемост и попива всичко, което попада върху нея. Шампоанът не бива да съдържа консерванти, оцветители, алкални съставки, които снижават местния имунитет на кожата, правят я по-суха и предизвикват дразне.

Петък, 05 Юли 2013 14:42

Слънчева защита

zashtita sun babyБебета под 6-месечна възраст не бива да бъдат излагани на пряка слънчева светлина - кожата им е прекалено нежна и изгарянето почти задължително. Дори и за по-големи деца, слънцезащитния крем не бива да е единствената ви слънчева защита.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>

300x300_9_plus-01

Попитай специалиста

UGRINOVAД-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия , нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 
Вход

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини

 

Бюлетин

Име:
Е-мейл:

Последни теми от форума

Още теми »