600x80 fondacia nashite nedonoseni deca

Грижи за бебето

griji_za_bebeto

 

Полезна информация и съвети за всичко свързано с отглеждането на бебето.

 

Понеделник, 22 Юни 2015 10:56

Ким с главна роля

Mother BabyНе става въпрос нито за Ким Кардашиян. Нито за Ким Бейсинджър. Нашият ким е добрият герой от филма, наречен Бебешки колики. Който го е гледал в пълнометражната му версия, знае, че това е истинска семейна драма, която продължава по цели нощи, месеци наред, и на нея плачат и малки, и големи. Бебо, защото го боли, и мама, защото не знае как да му помогне. Но съществува и една друга версия, режисирана от най-новия продукт на пазара в борбата с коликите - Colic Stop.

TLPТова са популярните летни вирусни инфекции, макар напоследък да се появяват упорито и извън сезона. Те са и неприятният неканен гост на семейните ваканции – източник на тревога, често съвсем оправдана, когато става дума за малки деца. Може ли тази лятна „напаст" да бъде избегната? Какво трябва да знаете за ротавирусната инфекция, за да сте максимално полезни за малчугана си?

Понеделник, 15 Юни 2015 11:58

Семейното пътешествие

iStock 000011964859MediumАко вашата двойка се отнася към категорията отявлени пътешественици и неотдавна сте станали родители, не бива да мислите, че трябва да се простите с хобито си и да променяте начина си на живот само защото семейството ви се е увеличило с нов член. Пътешествието с малко дете е възможно, трябва просто да спазвате няколко основни правила и да се подготвите за пътуването отрано.

Сряда, 10 Юни 2015 14:32

И бебетата общуват

child smile moodПреди да започне да говори, детето дълго се подготвя за това предизвикателство. Новороденото гледа, слуша и учи. То може да разпознава гласа на майка си и да обръща глава по посока на звука, за да види откъде идва. Наблюдава внимателно, докато му говори или пее, но все още не може да отговори на това, което чува. Бебето общува чрез кожата и допира, усеща топлината и нежността на прегръдката и това го успокоява. Разпознава майка си по аромата й, а кърменето е първият момент на споделяне между него и най-близкия му човек. И в началото бе плачът – няма нищо по-нормално, колкото и стресиращо да е за родителите, от това бебето да привлича вниманието им чрез плача. Той е неговото универсално средство за комуникация в този ранен етап на развитие и му помага да усъвършенства гласовите си възможности.

Петък, 29 Май 2015 11:09

Как растат децата ни

arch2Много често изобилието от родителски въпроси е свързано с това как децата натрупват полагащите им се сантиметри и килограми. Специалистите твърдят, че всяко дете, което расте добре и прибавя нужните килограми, се развива нормално и това е основна предпоставка да бъде здраво. Тези два показателя - ръст и тегло - трябва да се развиват хармонично и не бива да се разглеждат самостоятелно един от друг.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

visual baner net 300x250pxl

SELENA bilbord

chicco new may 2015-33 FB

Kuhni Bulgarche New logo final

300x300_9_plus-01

Попитай специалиста

Doktor Д-р Георги Илиев


Управител е на Гинекологичен център „София" и изпълнителен директор на MЦ „София" АД. Специализира акушерство и гинекология във Франция. Член е на Българското дружество по акушерство и гинекология и Асоциацията по репродуктивно здраве. Преглежда пациентите си с компетентността, търпението и отзивчивостта, с които консултира и нашите статии.

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини

 

Бюлетин

Име:
Е-мейл: