Грижи за бебето

griji_za_bebeto

 

Полезна информация и съвети за всичко свързано с отглеждането на бебето.

 

1233972 10200645293914425 334621665 nФормирането и развитието на имунната система на детето обуславя устойчивостта на организма му или обратно, неговата податливост на заболявания с бактериален, вирусен, гъбичен произход, а също и на състоянието на имунодефицит и развитието на алергия. Процесът на съзряване на тази глобална природна защита продължава години наред, защото имунологичната памет не се наследява, а се придобива в процеса на човешкото развитие.

Петък, 05 Септември 2014 14:07

Проблеми с апетита

getty rm photo of baby eating from spoonДетето ви, което доскоро се е хранило със завиден апетит, изведнъж става придирчиво, отказва любима храна, капризничи и се противопоставя на опитите ви да му дадете определеното за възрастта количество. Трябва ли да се тревожите? Специалистите твърдят, че това е нормален етап от развитието му. Във възрастта около и след една година детето е склонно да променя отношението си към различните видове храна. Като че ли става по-претенциозно и по-малко гладно.

Понеделник, 18 Август 2014 10:25

Грижа за бебето през лятото

bebeНай-горещият месец едва сега започва и се притеснявате как ще се отрази той на вашето бебе. Знаете, че прегряването, появата на топлинен обрив, слънчевото изгаряне или ухапването/ужилването от насекоми са сериозни заплахи за него. Не се тревожете, а се подгответе – с малко повече внимание и грижа всичко ще бъде наред.

Петък, 08 Август 2014 11:22

5 стъпки към гърнето

Potty-Training-ToiletsЛято е и ви се иска да се разделите с пелените? Как да сте сигурни, че и детето ви е готово да го направи?

На възрастните им е трудно да повярват, че детето не само не чувства кога му се ходи до тоалетна, но и дори не осъзнава случващото се. Едва когато гащичките са мокри, разбира, че се е случило нещо нередно и изпитва дискомфорт. Много родители предполагат, че детето е готово за гърнето още щом започне да седи самостоятелно. Но много често усилията им се оказват неуспешни. Обяснението е, че мъничето все още не усеща натиска на пикочния мехур, а това се случва едва тогава, когато възникнат и се диференцират нервните връзки между мозъка и пикочния мехур. Детето трябва да съзрее за раздялата с пелената точно толкова, колкото и за проговарянето, четенето и смятането.

Сряда, 21 Май 2014 09:27

Слънчева алергия

ne-izlagayte-bebeto-na-slantseСлънчевата алергия е доста разпространено явление и се наблюдава при все повече хора. Причина за тази реакция (слънчев дерматит или фотодерматит) е въздействието на слънчевите лъчи върху човешката кожа. Лъчите сами по себе си не са алерген, а раздразнението може да е причинено от други външни или вътрешни фактори. Външни са всички алергенни вещества, натрупващи се по повърхността на кожата – прашецът на цъфтящите растения, козметичните средства, ефирните масла.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

300x300_9_plus-01

Попитай специалиста

GalyaГалина Иванова, адвокат
www.bulgaria-legal.com

Завършва СУ "Св. Климент Охридски" с три специализации, работи в 39-тото Народно събрание като старши експертен сътрудник към Комисия по външна политика, отбрана и сигурност. Впоследствие работи в УниКредит Булбанк АД и различни инвестиционни компании. От 2007 притежава собствена адвокатска кантора, която открива офиси във Варна и в София, специализира гражданско, вещно и семейно право. През 2012 година, Галина придобива правоспособност за английски адвокат и е вписана в регистъра на адвокатите на Англия и Уелс. Към момента е докторант по наследствено право.

 

 

 
Вход

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини

 

Бюлетин

Име:
Е-мейл:

Последни теми от форума

Няма мнения