earlybaby

Грижи за бебето

griji_za_bebeto

 

Полезна информация и съвети за всичко свързано с отглеждането на бебето.

 

Вторник, 08 Март 2016 12:44

Ваксините

baby-gets-vaccine-shotПовишеният обществен интерес напоследък отново разбуди споровете „за" и „против" ваксините. Като специализирано издание ние не подлагаме на съмнение безспорната необходимост от ваксиниране на децата. Множеството въпроси на родители обаче са повод да потърсим професионалното мнение на проф. Теохаров, което опровергава едни от най-често срещаните „митове" за ваксините.

Сряда, 17 Февруари 2016 11:53

Режимът на бебето

11Ето една тема, по която споровете никога няма да стихнат. Обикновено дебатите са съсредоточени около две позиции – да налагаме ли режим, или да се настройваме по детето? Древната наука за здравословния начин на живот признава, че режимът е своеобразен диригент на организма. Оказва се, че при определен режим у човека се изработват най-важните условни рефлекси, а за новороденото периодът до навършването на една година е изграден изключително върху рефлексите.

e4ac2da82389b29e baby-talk.jpg.xxxlarge 2xДо 1 година
Макар и малко човече, бебето започва да учи и опознава средата от самото си раждане. С времето изгражда своя пасивен речник и той става основа за неговите по-късни езикови прояви. На около 6-месечна възраст започва да разбира лесни фрази, разпознава собственото си име, това на близки хора и някои често повтарящи се думи от ежедневието му. На следващия месец то вече знае смисъла на думата „не", което е особено важно за подвижното бебе и възможността да го предпазите от опасност.

Понеделник, 19 Октомври 2015 13:29

Всичко за хремата

rett-syndrome-getty-creativТечащото носле често изправя младата майка на нокти. Опасна ли е хремата? Как да се справим с нея, кои са най-добрите начини да облекчим състоянието на детето и каква е ефективната профилактика срещу превръщането й в хронично заболяване?

in-child-sitting-on-potty„Сбогуването" с пелените е съществен момент от развитието на детето. Обикновено то стига до него, когато е налице „комплекс от постижения" – физиологични, двигателни и дори интелектуални. Пътят на всяко дете (и на родителите му) до тях е различен, но все пак има основни правила, с които е добре да се запознаете, преди да тръгнете по него.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

fitpersona

prenatest 300x300

Kuhni Bulgarche New logo final

300x300_9_plus-01

Попитай специалиста

Diana Dimitrova Доц. Диана Димитрова

www.varnaparents.com

Доктор по клинична психология, зам. директор на Медицински университет – Варна, акушерка, член на Българската асоциация по семейно планиране и сексуално здраве, основател и директор на „Училище за родители" – Варна, главен редактор на онлайн издание МАМА 112.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини