earlybaby

Грижи за бебето

griji_za_bebeto

 

Полезна информация и съвети за всичко свързано с отглеждането на бебето.

 

Понеделник, 13 Февруари 2017 10:09

Експертът в грижата за бебешката кожа

COCCINELLEОт момента, в който бебето се появи на бял свят, се превръщаме в майки-орлици, бдящи над него – дали не му е прекалено топло, или пък студено, каква храна да се подбере, правилните подходи за развитието му... Що се отнася до деликатна му кожа - готови сме на всичко, за да я предпазим! Кожата е незряла и изключително и уязвима, поне до 3 годишна възраст: тя е по-фина и, следователно, по-пропусклива; значително суха, чувствителна към UV лъчи.

136260931Движенията на тялото най-общо могат да бъдат разделени на груби и фини. Първите засягат цялостните движения на тялото, извършвани с големите мускулни групи, които отговарят за придвижването на тялото в пространството и преминаването от една позиция в друга. Фините движения се извършват от по-малки мускулни групи на ръцете и пръстите. Те позволяват да се правят точни и координирани движения с малки предмети и са основа за академичните дейности.

GSG 462Срещнахме проф. Корначка по време на Третия глобален форум за подобряване на грижите за недоносените деца, който се проведе в началото на декември в София. Събитието се организира от Фондация „Нашите недоносени деца" в партньорство с Българската асоциация на неонатолозите и с подкрепата на АбВи България.

Сряда, 09 Ноември 2016 12:12

Готови за вирусите

ErmolaevAlexanderНай-честата причина за посещение в лекарския кабинет са вирусите. Колкото и добре да сме запознати с „подмолното" им действие, винаги се оказваме неподготвени за атаката им.
Да преговорим
Вирусите са определен тип микроби, значително по-малки по размер в сравнение с бактериите. Гледани под микроскоп, вирусите наподобяват малки кристалчета.

Понеделник, 17 Октомври 2016 12:15

В търсене на Мери Попинз

a20820bd292fac3a977a1386c86a872eКаквито и да са причините да потърсите детегледачка, вие се нуждаете от отговорен и компетентен човек, на когото можете спокойно да доверите най-скъпото си. А това вече я превръща в член на семейството. Откриването на такъв човек е важно и вълнуващо събитие за родителите. Преди да пристъпите към осъществяването му, е добре да сте сигурни в отговорите на няколко въпроса:

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

PA 2017 banner 300x250px

single parent200

prenatest 300x300

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

vladimirova Д-р Ирина Владимирова

Специалист по хранене и диететика, магистър по медицина, с придобита специалност в Медицински университет София. Повече от 15 години работи в областта на детското хранене.  Работи към фирма за детски храни Бебелан ООД.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини