banner 468x60

Грижи за бебето

griji_za_bebeto

 

Полезна информация и съвети за всичко свързано с отглеждането на бебето.

 

Понеделник, 20 Октомври 2014 13:06

Защита на детето от грип и простуда

homeopathbottlesЕсента е времето, през което е най-добре да се започне хомеопатичната профилактика при децата. Ако сте направили своя избор и сте се доверили на хомеопатията, не бива да подценявате факта, че този вид препарати се подбират индивидуално, според начина на боледуване на всяко дете. Това може да направи само специалист.

1233972 10200645293914425 334621665 nФормирането и развитието на имунната система на детето обуславя устойчивостта на организма му или обратно, неговата податливост на заболявания с бактериален, вирусен, гъбичен произход, а също и на състоянието на имунодефицит и развитието на алергия. Процесът на съзряване на тази глобална природна защита продължава години наред, защото имунологичната памет не се наследява, а се придобива в процеса на човешкото развитие.

Петък, 05 Септември 2014 14:07

Проблеми с апетита

getty rm photo of baby eating from spoonДетето ви, което доскоро се е хранило със завиден апетит, изведнъж става придирчиво, отказва любима храна, капризничи и се противопоставя на опитите ви да му дадете определеното за възрастта количество. Трябва ли да се тревожите? Специалистите твърдят, че това е нормален етап от развитието му. Във възрастта около и след една година детето е склонно да променя отношението си към различните видове храна. Като че ли става по-претенциозно и по-малко гладно.

Понеделник, 18 Август 2014 10:25

Грижа за бебето през лятото

bebeНай-горещият месец едва сега започва и се притеснявате как ще се отрази той на вашето бебе. Знаете, че прегряването, появата на топлинен обрив, слънчевото изгаряне или ухапването/ужилването от насекоми са сериозни заплахи за него. Не се тревожете, а се подгответе – с малко повече внимание и грижа всичко ще бъде наред.

Петък, 08 Август 2014 11:22

5 стъпки към гърнето

Potty-Training-ToiletsЛято е и ви се иска да се разделите с пелените? Как да сте сигурни, че и детето ви е готово да го направи?

На възрастните им е трудно да повярват, че детето не само не чувства кога му се ходи до тоалетна, но и дори не осъзнава случващото се. Едва когато гащичките са мокри, разбира, че се е случило нещо нередно и изпитва дискомфорт. Много родители предполагат, че детето е готово за гърнето още щом започне да седи самостоятелно. Но много често усилията им се оказват неуспешни. Обяснението е, че мъничето все още не усеща натиска на пикочния мехур, а това се случва едва тогава, когато възникнат и се диференцират нервните връзки между мозъка и пикочния мехур. Детето трябва да съзрее за раздялата с пелената точно толкова, колкото и за проговарянето, четенето и смятането.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

banner 300x300

300x300_9_plus-01

Попитай специалиста

DoktorД-р Георги Илиев

Управител е на Гинекологичен център „София" и изпълнителен директор на MЦ „София" АД. Специализира акушерство и гинекология във Франция. Член е на Българското дружество по акушерство и гинекология и Асоциацията по репродуктивно здраве. Преглежда пациентите си с компетентността, търпението и отзивчивостта, с които консултира и нашите статии.

 

 
Вход

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини

 

Бюлетин

Име:
Е-мейл:

Последни теми от форума

Още теми »