earlybaby

Грижи за бебето

griji_za_bebeto

 

Полезна информация и съвети за всичко свързано с отглеждането на бебето.

 

Сряда, 09 Ноември 2016 12:12

Готови за вирусите

ErmolaevAlexanderНай-честата причина за посещение в лекарския кабинет са вирусите. Колкото и добре да сме запознати с „подмолното" им действие, винаги се оказваме неподготвени за атаката им.
Да преговорим
Вирусите са определен тип микроби, значително по-малки по размер в сравнение с бактериите. Гледани под микроскоп, вирусите наподобяват малки кристалчета.

Понеделник, 17 Октомври 2016 12:15

В търсене на Мери Попинз

a20820bd292fac3a977a1386c86a872eКаквито и да са причините да потърсите детегледачка, вие се нуждаете от отговорен и компетентен човек, на когото можете спокойно да доверите най-скъпото си. А това вече я превръща в член на семейството. Откриването на такъв човек е важно и вълнуващо събитие за родителите. Преди да пристъпите към осъществяването му, е добре да сте сигурни в отговорите на няколко въпроса:

Понеделник, 17 Октомври 2016 12:02

Здравословно, но с мярка

01-things-know-organic-food-shoppingИнтересът към биохраните отдавна не е мода, а следствие от шокиращите разкрития за масовото използване на вредни вещества в основни хранителни продукти. Наред с тази тенденция обаче добиха популярност и режими на хранене, които са далеч от здравословното, когато става дума за деца, а и за възрастни. Как да предпазим децата от атаката на „менделеевата таблица" и да се ориентираме в преситения, но съвсем небезопасен пазар? Какви са истинските биохрани и защо е вредно нетрадиционното хранене?

gluten-celiacВсе по-често се говори за глутена в храните. Специалистите съветват всички, които са предразположени към глутенова ентеропатия, да го изключат напълно от менюто си. Но какво всъщност представлява той и кои са щетите, които може да нанесе на тялото и цялостното здравословно състояние на организма?

Сряда, 21 Септември 2016 13:51

Особености на детската кухня

downloadbfКраят на първата година обикновено е времето, в което детето е извървяло пътя на захранването, запознато е с всички нови вкусове и консистенции, които все повече го доближават към придобиването на пълноправно членство на семейната трапеза. Остава да извърви още един малък преход и това е периодът на детската кухня.

Предимствата
Храната, която предлагат детските кухни, отговаря на всички изисквания за здравословност, качество и полезност. Детските кухни покриват стандарти, които са обозначени в нормативни документи на Министерството на здравеопазването, Министерството на земеделието, както и европейските регламенти.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

prenatest 300x300

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

vladimirova Д-р Ирина Владимирова

Специалист по хранене и диететика, магистър по медицина, с придобита специалност в Медицински университет София. Повече от 15 години работи в областта на детското хранене.  Работи към фирма за детски храни Бебелан ООД.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини