earlybaby

Вторник, 26 Август 2014 12:35

Страхът от раждането е по-силен от болката


3183Един от най-важните проблеми, с които практически се сблъсква всяка бременна жена, е страхът от болките при раждането. Обосновани ли са тези страхове и доколко?

Участничките в наскоро проведено в САЩ изследване определят болките преди началните часове на раждането като "много неприятни", "ужасни" по време на силните контракции и "мъчителни" през последния период от раждането.

Разбира се, при една част от жените раждането преминава относително по-лесно, но резултатите от друго изследване показват, че само 8% от анкетираните жени описват раждането като леко и почти безболезнено.

Независимо от болките, 6 от 10 жени смятат, че това е най-важното положително събитие в живота им.

В много от случаите страховете на бъдещата майка са основани на чутото от различните приятели и роднини. Често след раждането жените остават учудени от начина, по който всъщност е протекло то.

За други раждането наистина е доста мъчителен процес. Една от причините, поради които болката по време на раждане не може да се сравни например с болките, причинени от счупването на ръка, е фактът, че първите не се възприемат като заплашващи – мнозина психолози са на мнение, че болката, която не се смята за вредна, се понася по-леко.

Източник: www.здраве.bg

Последна редакция Вторник, 26 Август 2014 13:00
blog comments powered by Disqus

3

baner 300x300px

baner 300 300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини