earlybaby

Четвъртък, 15 Май 2014 11:52

Съвети за красива и здрава коса


kosaПо време на бременността дори меката и оскъдна коса се сгъстява и заздравява. След раждането повишените женски хормони намаляват, което определя и периода на повишено падане и изтъняване на косата. Хормоналните промени определят преминаването на голям процент от космите от фаза на активен растеж към фаза на покой (част от нормалния цикъл на развитие на косъма). Така част от активираната през бременността коса започва да пада. Състоянието не е сериозно и не довежда до поява на обезкосмени полета или трайна загуба на коса. Най-често падането на косата започва 2-3 месеца след раждането и намалява и изчезва 2-3 месеца по-късно. Нормалното хранене по време на бременността е от съществено значение за поддържане на нормални нива на витамини, микроелементи и белтъци, които да бъдат използвани от организма за синтез на нови косми.

Сменете прическата си
Някои прически правят косата да изглежда по гъста. Опитен фризьор може да ви каже каква прическа би ви отивала. Късата прическа например, може да придаде повече обем на косата ви и тя да изглежда по гъста. Освен това, късата коса е по лесна за поддръжка, което може да ви спести време, а с малко бебе всичко, което може да ви спести време, е предимство.

Хранете се здравословно
Най-подходящите храни за възстановяването и регенерирането на вашата коса са - черен дроб, риба, телешко и пилешко месо, яйца, извара, безсолно сирене и мляко. Изключително важно е да възстановите баланса на витамини и микроелементи, като желязо, цинк, калий, магнезий, фосфор, в тялото си. Затова наблегнете на плодовете, месото и млечните продукти.

Използвайте подходящи препарати
Избере шампоан и балсам според типа на косата (суха, мазна или нормална), като нанасяте в малки количества. След измиване изплакнете косата обилно, нанесете балсам и пак изплакнете добре. Ако искате косата да блести, за последно я изплакнете със студена вода или с вода, в която е прибавена 1 лъжичка оцет или разтворена лимонена киселина.

Сресвайте и сушете косата правилно
Използвайте гребен с широки зъби и особено внимавайте, когато сресвате косата мокра. В случай, че се налага да използвате сешоари или други уреди, нека поне ги ползвате на студен режим.

Последна редакция Четвъртък, 15 Май 2014 12:03
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини