earlybaby

Понеделник, 28 Април 2014 14:55

Защо е нужна фолиевата киселина?


folieva kiselinaДостатъчното количество фолиева киселина има особено значение в най-ранните етапи на зараждащия се живот. При участието си в създаването на клетките на нервната система на плода този витамин се изразходва за „ремонта" и замяната на около 70 трилиона мамини клетки, тъй като клетките на човека непрекъснато се обновяват.

Фолиевата киселина е необходима за деленето на клетки, ръста и развитието на всички органи и тъкани, за нормалното развитие на зародиша и процесите на кръвообразуване. Тя взема участие в образуването на еритроцитите, левкоцитите и тромбоцитите, т.е. всички елементи на кръвта. Ето защо достатъчното съдържание на фолиева киселина в менюто на бременната жена е много актуално. Това е особено важно през първия триместър на бременността, когато се оформят и основните структури и системи на плода, чието правилно залагане се осигурява от фолиевата киселина.

Последна редакция Понеделник, 28 Април 2014 15:28
blog comments powered by Disqus

baner 300x300px

baner 300 300

baner300x300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини