earlybaby

Петък, 15 Март 2013 10:17

Бременна за втори път


bremenna_za_vtori_pyt

Основната разлика между първата и втората бременност, разбира се, е наличието на едно дребно човече, което съвсем няма да се съобразява с «особеното» ви състояние. Много майки признават, че втората им бременност е минала много по-незабелязано. Въпреки че всяка бременност е различна, има определени сигурни положения при повторно забременяване, с които е добре да сте запознати:

•Коремът нараства по-бързо. Това отчасти се дължи на факта, че коремните ви мускули са били ,,разтегнати’’ веднъж от предишната бременност, а от друга страна - има тенденция второто дете да е по-едро.

•Движенията на бебето се усещат по-рано от първия път - приблизително около 16-18 седмица, а не през 18-20-ата, както е при първа бременност.

•Възможна е значително по-голяма умора. Причината може да е недостиг на желязо в организма, което е преодолимо. Умората може да е причинена и от вече напрегнатото ежедневие от грижите за първото дете и липсата на свободно време, плюс евентуалното прозвище «работеща майка». В такъв случай е задължителна нова стратегия, осигуряваща нужната почивка.

•Главата на бебето може да остане неангажирана в хода на родовите пътища почти до раждането за разлика от първата бременност, когато това става през 36-38 седмица. Това се дължи на факта, че коремните мускули са по-отпуснати и има повече пространство за движение в утробата ви.

Последна редакция Петък, 05 Април 2013 18:00
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини