earlybaby

Понеделник, 21 Януари 2013 14:06

3 изненадващи ползи от бременността


3_iznendvasti_polzi_ot_bremenosttaВероятно сте добре запознати с цялата поредица досадни проявления, заоблачаващи иначе щастливото очакване на бебе – сутрешното гадене, киселините и отеклите крака са малка част от списъка. Всъщност понякога бременността спокойно може да бъде оприличена на леко неприятно пътуване към щастливия край, белязан от появата на бебето. Но вярвате или не, бебето не е единствената „полза” от преживения дискомфорт.

Полза 1. Здравето се превръща в навик
Бременността мотивира повечето жени да изградят здравословни и да загърбят вредни навици. Очевидният пример – бременността продължава да е един от най-сигурните поводи за отказване от цигарите (дори и да е временно). Едновременно с това 9-те месеца са чудесен мотив за повече разходки на чист въздух и движение (най-малкото тогава разполагате с времето за това). В допълнение бременната жена свиква да мисли какво яде и кое е полезно за нея. Повечето от придобитите през бременността здравословни навици се превръщат в начин на живот и след раждането.

Полза 2. Самоувереността ви расте
Най-важният проект от типа „справи се сам” – бременността, прави чудеса за увереността в собствените ви сили. Освен това е причина за повечето жени да обичат и буквално уважават тялото си значително повече. Не без основание раждането на дете е сравнявано с участието в тежък маратон. Някои проучвания сочат, че след бременност и раждане жената открива неподозирана сила на тялото и духа си. Като минимум бременността и раждането променят нагласата ви за бъдещето – тя непременно става по-добра и обнадеждена. Когато живеете със съзнанието, че вие и тялото ви сте създали една напълно нова личност, малките проблеми губят шанса си да замъглят радостта и гордостта ви (поне за известен период от време).

Полза 3. Сексът е невероятен
За много жени сексът се подобрява още през втория триместър на бременността. Според специалистите тази промяна е напълно логична – през втория триместър от бременността тазовата област е значително по-кръвоснабдена от обичайното, което й позволява по-висока чувствителност по време на секс и по-голяма вероятност за достигане на оргазъм. Всъщност не са малко жените, които преживяват толкова силен оргазъм за пръв път точно през втората половина на бременността си.

 

 

Последна редакция Понеделник, 21 Януари 2013 14:12
blog comments powered by Disqus

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини