earlybaby

Петък, 24 Август 2012 09:26

4 начина да увеличите положителните емоции по време на бременност


emociii_bremennost

- Постарайте се да се изолирате от стресови ситуации и конфликти. Не ставайте заложник на отрицателните емоции и не ги задържайте в себе си, а се освободете от тях!

- Слушайте лека, приятна музика. Музиката успокоява, ободрява и разтоварва. Също така помага да изразите чувствата си – тъга, радост, печал, веселие. Чрез музиката вашето дете ще установи контакт с външния свят. Може не само да слушате музика, а и самат вие да пеете. Пеенето е един от най-древните начини за самооуспокоение.

- За всички бременни е полезно да релаксират. Релаксацията (медитацията) „подрежда” в хармонично равновесие чувствата, емоциите, мислите и нормализира нервната система, понижава нивото на стреса, умората, нервното напрежение, повишава настроението.

- Отделете време за релаксация и опитайте едно след друго да почувствате първо хлад, който напряга и поддържа организма в тонус, а после – топло, което отпуска и успокоява. Когато се научите да го правите, ще можете лесно да се справяте с нервни и физически натоварвания. Тези упражнения е добре да правите под звуците на спокойна музика.

 

 

Последна редакция Петък, 24 Август 2012 09:35
blog comments powered by Disqus

miniland

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини