earlybaby

Сряда, 09 Май 2012 10:57

5 неща, които трябва да направите преди да родите


predi_rajdane_copyБременността може преждевременно да ви изправи лице в лице с онзи задължителен списък на майката „Трябва да направя...”. Практическата страна на подготовката за бъдещата ви нова роля наистина е важна, но не пропускайте да си позволите и малко лукс – просто така, между другото и докато все още имате възможност за това.

Излизайте заедно.

Романтичните моменти може да изчезнат от близкото ви бъдеще, заменени от грижата за новото човече в семейството, така че е крайно препоръчително да им се насладите точно сега. Излет в планината, мързеливо излежаване на морския бряг или дори екскурзия до някои от забележителните ни исторически местности, съхранили романтиката на миналото, почти ще ви принудят да сте щастливи, усмихнати и наслаждаващи се един на друг.

Купете си разкошен (и романтичен) бележник.

В него ще записвате мислите си от последните седмици преди и първите дни след раждането. Важно е да не се криете от тях и да ги споделяте, а най-лесно това става пред ненатрапчивия слушател в лицето на белия лист. В този ценен дневник може да запазите и първата снимка на бебето си, гривната му от родилния дом, някои поздравителни картички.

Подарете си божествен крем за лице.

Изберете такъв, който омекотява и гали кожата. Добрата козметика винаги подобрява настроението на една жена, а след раждането е особено важно да се чувствате красива. Подходящи кремове са съдържащите розово масло. А щом започнете с подобно пазаруване, няма да е честно, ако спрете само до крема за лице. Поглезете се с пълна серия козметика за тяло – крем против стрии, стягащ гел за тяло и т.н.

Запишете си час при фризьора.

Погрижете се за косата си, преди да родите. Така ще изглеждате наистина като за снимка, когато излезете от родилния дом с бебето в ръце и множество фотографи (професионални и не толкова) около вас. Препоръчителни са лесни за поддържане прически, ефектно подчертани с меките тонове на безамонячните бои за коса.

Обърнете се към музиката.

Запишете си диск (или друг носител) с любимите си, специално (и внимателно) подбрани песни. Тъй като ще ги слушате непосредствено преди (или по време на) раждането с цел успокояващ ефект, по-подходящо би било да избегнете музиката, която кара кръвта ви да заври. Насочете се към по-баладичните творби – не може да нямате любими мелодии, съхраняващи скъп за вас спомен.

 

 

 

Последна редакция Четвъртък, 31 Май 2012 14:48
blog comments powered by Disqus

3

baner 300x300px

baner 300 300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини