earlybaby

Бъдещи майки

budesti_majki

Информация за всичко, което вълнува бъдещите майки, отговорите на най-често задаваните въпроси и любопитни факти за най-прекрасния период от живота на всяка жена.

Понеделник, 17 Юли 2017 12:31

Бременна булка

brideВ наши дни булка с добре оформен корем, повдигащ изящната рокля, съвсем не е рядко явление и за щастие отдавна не се приема от обществото така, както по времето на родителите ни. Днес и млади, и възрастни с радост окуражават сватбата на вече очакващи да станат родители двойки.

Защо бременните булки се срещат все по-често? Най-логичният и очевиден отговор е тенденцията за избягване на окончателно обвързване при младите хора - склонността към брак е все по-малка и като че ли само бременността може да предизвика сключването му.

Петък, 03 Февруари 2017 13:35

Наръчник по суеверия за бременни

Photo 12-23-16 11 59 43 AMИ така, вече сте видели двете чертички на теста или пък, ако сте почитатели на традиционните методи, сте се сдобили с малка, клета жаба*, вкарали сте я против волята ѝ в банята, опикали сте я от глава до пети, изчакали сте до сутринта, установили сте, че вследствие на опикаването е снесла яйца, и така сте разбрали, че след 9 месеца и вие ще я последвате в този свещен акт – снасянето.

Сряда, 21 Септември 2016 12:56

Проследяване на бременността

wavebreakmediashutterstockЗащо е важно да се проследява бременността?
- Защото така се поема отговорност за здравето на бременната и здравето на носеното от нея дете;
- Извършва се цялостно и систематично наблюдение на нормалното протичане на бременността и правилното развитие на плода;
- Предотвратяват се евентуални усложнения, свързани с бременността и раждането;
- Гарантира се добро здраве на бременната и раждането на здраво и доносено бебе.

Петък, 29 Юли 2016 10:07

Бебе в епруветка

D-r SavovaНякога изразът „бебе в епруветка" беше наистина екзотичен, но с развитието си репродуктивната медицина отдавна го превърна във факт от ежедневието. Сега специалистите, които решават проблемите на стерилитета, са достигнали ниво, което преди беше немислимо. Въпреки безспорните победи на науката обаче двойките, които водят борба със стерилитета, са все повече. Какви са причините за това, какъв път трябва да изминат хората, решени да имат дете, и как може да им помогне медицината, разказва д-р Даниела Савова – акушер-гинеколог, репродуктивен специалист.

CF576В последното десетилетие, както в повечето развити държави, така и у нас, все повече се говори по темата за стволовите клетки. В същото време пред очакващите дете двойки все по-актуален е въпросът какво да направят с остатъчната умбиликална кръв, която се отделя като биологичен отпадък при раждането. Родилките могат да дарят тази „скъпоценна" кръв в обществена (донорска) банка.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини