Петък, 07 Април 2017 14:07

Добротворителница


Photo 3-30-17 9 58 48 AMЩо е то благотворителност?

Според определението, което можете да намерите в интернет, БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ е процес на събиране на средства или други материални блага, за да се помогне на човек или група от хора, изпаднали по една или друга причина в тежко състояние.
Това е сухото определение, но какво се крие зад него?


Задаваме ли си в днешно време въпроса как можем да помогнем на някого, който в момента може да се нуждае от нещо малко, дребно, за да оцелее, за да оздравее, за да живее, за да бъде създаден дори. Малко – за нас, особено когато сме мнозина, но непосилно за него – човека в беда, човека в нужда, човека, висящ на ръба!
Така решихме да организираме за децата от две столични училища първите „Уроци по благотворителност". Да им разкажем и да им покажем с личния си пример колко е важен дребният жест и какво удовлетворение получаваш, когато помагаш на друг. За децата, с които говорихме по време на „Уроците по благотворителност", понятията бедност и нищета са непознати, и слава богу! Все пак децата от висините на чистите си души се замислят за това, готови са да откликнат, дори много по-често от мнозина възрастни с възможности да го направят. Радващо е колко много от тях осъзнават, че е важно да подадеш ръка, да помогнеш, да застанеш до някого в момент на нужда.

С „Уроците по благотворителност" бихме искали да научим нашите малки приятели, че няма нищо по-хубаво от това днес да положиш усилия в полза на някой друг, без да очакваш нещо за себе си. Да бъдеш просто човек заради човечността, заради добрината в сърцето си, заради топлината в душата си, да бъдеш състрадателен, да бъдеш съпричастен. Много ме зарадва зарядът, с който децата приемат тези инициативи. Зарадва ме ентусиазмът им, наистина чистата им и истинска добрина. Зарадваха ме хората, към които се обърнах с покана да се включат и които откликнаха с радост и ме свързаха и със свои приятели и познати. Нови контакти с истински ценни и хора, с широки сърца.
За да възпитаваме децата си в дух на добрина, човещина, добротворство, трябва самите ние да откликваме на тези призиви. Детето ви слуша, но често не ви чува. За да го научим на нещо, най-важен е нашият пример и това, което ние показваме като отношение към хората, изпаднали в нужда по една или друга причина.
И така, седнете с децата си, поговорете с тях, обяснете им с простички думи що е то благотворителност, защо е добре да помагат, помогнете им да направят жест някому, та дори да е дребен, помогнете на душите им да запазят чистотата си.
Планираме „Уроците по благотворителност" да продължат и да бъдат последвани от още много подобни инициативи, информация за които можете да откриете на нашата страничка facebook/dobrotvoritelnica. В нея всички са добре дошли - и творци, и дарители, и хора, на които идеята не е чужда и биха желали да помогнат дори само като я споделят с приятелите и познатите си!
Нека помогнем, когато можем, и нека направим децата си по-добри хора!

Елена Хаджигенова

Последна редакция Понеделник, 28 Август 2017 11:06
blog comments powered by Disqus

3

baner 300x300px

baner 300 300

MN

banner-moeto-bebe-opt

single parent200

300x300_9_plus-01

1-bebeta

fitpersona

Kuhni Bulgarche New logo final

Попитай специалиста

Ugrinova-homeopatia Д-р Зорка Угринова

Лекар хомеопат
www.phytolek.com

Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия. Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно-популярни статии. В своята лечебна практика д-р Угринова прилага и фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазaрувайте лесно онлайн

9plus_logo-01

Магазини